Új jelszó kérése

Hamza kéz fülbevaló

Raktárkészlet: VAN
Hamza-kez-fulbevalo

Védelmező Hamza kéz fülbevaló

995 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Méret
Részletek

Hamza kézről:

A gonosz szem-hiedelem lényege, hogy a tehetős, szerencsés, szép, vagy egyéb jó tulajdonságokkal rendelkező emberek irigységet váltanak ki másokból, és ez az irigység okoz balszerencsét. Egy más változat szerint léteznek olyan emberek, akik gonosz, mágikus tekintetükkel átkot tudnak bocsátani áldozataikra. Mégis az elterjedtebb változat az, hogy az irigy ember akaratán kívül átkozza meg az embert. A magyar "szemmel verés" kifejezés is erre a szemmel való átkozásra utal.
A gonosz szem elhárítására általában különböző szimbólumokat, és e szimbólumokat viselő amuletteket használnak. A festett, rajzolt, vagy amulettként hordott szimbólumokból többféle van, alapkinézetük és "működésük" mégis hasonló: elhárítják a gonosz szemet vagy visszaverik azt az átkozóra.
Ilyen szimbólum a legfőképpen Törökországban elterjedt (de ma már többek között hazánkban is kapható), koncentrikus kék körökre épülő nazar. (Azért is lehetnek kékek a görög és török amulettek, mert az Égei-tenger környékén, ahol ritkábbak a világos szemű emberek, a kék szemű emberekhez kötötték a gonosz szemet, így értelemszerűen a kék amulettek verik vissza az átkot.)

Kézzel készült termék.

Egyedi elképzelésével, kérem, keressen meg az info@alita.hu –n.

Adatok
Forgalmazó
Alita kreatív műhely
Anyag
fém,bizsu,akril
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
AKM156539
Státusz
Raktáron    
Vélemények
Nincs vélemény a termékről
Méret

Méretek:
Akasztó: 1.5 cm
Kéz: 2.0 cm

Webáruház készítés
vatera.hu